lazania

  • Ser na obiad

    07-11-2017 08:19archiwum

    Zarówno swojski twaróg, jak i włoskie mozzarella, ricotta, mascarpone czy grecka feta sprawdzają się w wielu różnych potrawach obiadowych. Można użyć ich do zagęszczenia sosów, przygotować nadzienia do mięsa lub do potraw wegetariańskich.

  • Lazania

    27-04-2017 12:10archiwum

    Jej przygotowanie zabiera sporo czasu i wymaga nieco wprawy. Warto jednak wziąć tego byka za rogi! Bo domowa lazania smakuje wyśmienicie.

  • Mięsna lazania

    03-12-2013 12:10Maria Szkop

    Obok pizzy i pasty jest jednym z najpopularniejszych włoskich dań. To nic innego jak duże płaty ugotowanego makaronu układane na przemian z warstwami sosu mięsnego i serowego. Można powiedzieć: ilu kucharzy, tyle warstw lazanii - końcowy efekt zależy już tylko od naszych upodobań kulinarnych.