łosoś
-
Ryby z rusztu
20-07-2018 08:15Skropione sokiem z cytryny, obficie natarte ziołami, solą i pieprzem - upieką się, zanim przygotujesz do nich sałatki. A jeśli wcześniej włożysz ryby do marynaty, będą jeszcze delikatniejsze i bardziej aromatyczne
-
Dania na weekend
10-07-2018 12:29Pieczony łosoś to jedna z tych potraw, które nie wymagają specjalnych zabiegów ani długiego stania przy kuchni. Dodatek pieczonych pomidorków i oliwek nada potrawie śródziemnomorski charakter.
-
Wyrafinowane dania na weekend
29-06-2018 08:55Łosoś z makiem? Kto by pomyślał?! I właśnie o to chodzi! Żeby czasem zaskoczyć kulinarną fantazją, niecodziennym zestawieniem smaku i konsystencji potrawy. Wtedy nabieramy ochoty do odkrycia nowego smaku. A wraz z nią rośnie apetyt.
-
Z patelni i z pieca wspaniałe ryby
21-06-2018 08:10W panierce z orzechów lub sera, w cieście piwnym czy pod pierzynką z chrzanu. Wybierz przepis, jaki najbardziej ci odpowiada - ale koniecznie przyrządzaj ryby chociaż raz w tygodniu
-
Zdrowe i szybkie dania dla dzieci
12-03-2018 08:36Dziecko to wymagający smakosz. Ma swoje ulubione smaki, zapachy, a nawet konsystencję potrawy. Często musimy się mocno nagłowić, jak je przekonać, a raczej zachęcić, do zjedzenia czegoś nowego. Warto próbować, bo zarówno malec, jak i junior czy nastolatek, potrzebują urozmaiconej diety.
-
Smakołyki z pomarańczami
16-02-2018 12:10Choć dostępne są przez cały rok, najczęściej kupuję je zimą. Właśnie teraz są najlepsze - bardzo słodkie i soczyste. Dodatkowo pomarańcze rekompensują brak naszych polskich owoców
-
Menu dla znudzonych zimą
12-02-2018 12:05Smak, węch, dotyk i wzrok, a nawet słuch. Jemy wszystkimi zmysłami. Kolorowe potrawy nie tylko pobudzają apetyt i pięknie wyglądają na talerzu. Są również bardziej zdrowe niż monochromatyczne. Im więcej kolorów, tym więcej witamin!
-
Obiad w barwach jesieni
08-11-2017 07:52Smak, aromat, ale także i kolor potrawy wpływają na to, jak nam smakuje. Dzisiejszy obiad w kolorze złota powinien chwycić za serca całą rodzinę.
-
Ryba na co dzień
27-10-2017 12:19O tej porze roku warto przeprosić się z rybami. Zwłaszcza z tłustymi morskimi: łososiem, śledziem, makrelą, tuńczykiem. Są źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które poprawiają funkcjonowanie układu odpornościowego.
-
Makaron na trzy sposoby
08-09-2015 12:30Są naprawdę proste w przygotowaniu. Szybkie spaghetti z pietruszką, gdy nie masz czasu, albo zapiekane rulony i muszle (w wersji z mięsem lub rybą), gdy czasu masz trochę więcej. Wybór należy do ciebie.
-
Szwedzkie lato w kuchni
07-08-2015 08:08Wspaniałe domowe pieczywo chrupkie, świeże zioła i ryby, aromatyczna sałatka, klasyczne bułeczki cynamonowe i zaskakujące limonkowym aromatem ciasto jagodowe. Zapraszamy do szwedzkiego stołu
-
Podając łososia, trudno zaskoczyć gości - tę rybę jadamy przecież dość często. Tym razem jednak może się udać.
-
Pomysłowe dania na Sylwestra
31-12-2013 13:17Małe danka, potrawy na jeden ząb, ale również coś bardziej pożywnego, najlepiej na ciepło, to idealne menu imprezowe.
-
Carpaccio na przystawkę
10-10-2013 08:00Klasyczne carpaccio przygotowuje się z cienkich płatów surowego mięsa: z wołowiny, cielęciny, łososia lub tuńczyka. Czemu jednak nie spróbować tej potrawy bez mięsa?
-
Przekąski: wejście w dobrym stylu
01-07-2012 08:00To od nich zależy pierwsze wrażenie. Rozbudzają apetyt, są zapowiedzią dalszych przygód kulinarnych. Dlatego tak wielka jest rola niewielkich przystawek
-
Futbol od kuchni
05-06-2012 08:00W 1998 roku szef kuchni hotelu Sobieski, kibic Legii Warszawa i wielbiciel ligi angielskiej otrzymał propozycję gotowania dla reprezentacji Polski w piłce nożnej. Przez siedem lat Robert Sowa podróżował po świecie, dbając o żołądki zawodników
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory
-
Przepisy
-
Autorzy przepisów
-
Autorzy przepisów
-
Kontakt