mirek drewniak
-
Kuchnia Tatr i Beskidów
24-01-2018 12:10Co roku polskie góry odwiedza ponad 2,5 miliona turystów. Góry kuszą nas magicznymi krajobrazami, piękną przyrodą i wyjątkowymi regionalnymi smakami. Kto nie zna rozsławionej przez braci Golców kwaśnicy, czosnkowego smalcu czy tradycyjnego owczego oscypka? Dlatego dziś, oprócz znanych i popularnych przepisów, proponuję także szynkę aromatyzowaną, peklowaną w piwie i miodzie, serduszka drobiowe oraz kilka receptur z dodatkiem grzybów.
-
Kuchnia beskidzka
15-11-2017 12:30Kuchnia beskidzkich górali jest solidna i smaczna. Rozgrzewa, daje siłę. Bez udziwnień. Prosta, w najszlachetniejszym rozumieniu tego słowa, bo bierze się z szacunku do tego co w górach wyrosło i co tam wyhodowano, i z poszanowania własnej tradycji.
-
Warto wiedzieć: Krótki przewodnik po mięsie
17-06-2011 09:00Co wybrać: wołowinę czy wieprzowinę? Dlaczego Polacy nie lubią jagnięciny? Czy warto zdejmować szumowiny z wywaru? I jakie mięso najlepiej gotować na parze...
-
Moda
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory
-
Przepisy
-
Autorzy przepisów
-
Autorzy przepisów
-
Kontakt