owoce
-
Dania mocno owocowe
25-06-2018 12:03Na śniadanie, przekąskę, obiad, deser i kolację. Na słodko, na słono i pikantnie. Z sercem przygotowane i pięknie podane.
-
Lekkie i zdrowe desery na lato
22-06-2018 12:16Lekko, zdrowo, kolorowo! Letnim deserom naprawdę trudno się oprzeć. Kolor, zapach i smak owoców jest bowiem bardzo kuszący. Na szczęście można je jeść bez wyrzutów sumienia, gdyż są niskokaloryczne. Oczywiście pod warunkiem, że nie doprawimy ich dużą ilością cukru i śmietany.
-
Ciasta z owocami
13-10-2017 12:20Nie ma nic przyjemniejszego niż ciepła herbatka i kawałek domowego ciasta po długim jesiennym spacerze
-
Owocowe wypieki
15-09-2017 12:23Jabłka, gruszki, brzoskwinie, morele, śliwki - to teraz jest ich czas. Mamy dziesięć sprawdzonych przepisów na ciasta i ciasteczka z jesiennymi owocami
-
Maliny w roli głównej
06-07-2017 12:42Najpyszniejsze są takie prosto z krzaka, własnoręcznie zerwane i natychmiast zjedzone. Można z nich też zrobić smoczą łapę, nadziewając po jednej na każdy paluszek
-
Kruche ciasto z owocami
30-06-2017 08:10Piękne, prawda? A wystarczy ciasto pokroić w paski i kółka. Paski przepleść równiutko jak płótno na krosnach, a z kółek małym kieliszkiem wykroić listki.
-
Owoce z grilla
21-05-2015 08:25W sezonie grillowym na ruszt trafiają nawet owoce. I choć najzdrowsze są na surowo, upieczone na grillu smakują wyśmienicie. Zwłaszcza jeśli przygotuje się je z fantazją.
-
Słodki róż
19-08-2013 07:46Ten kolor wyjątkowo pasuje do letnich deserów z owocową nutą - maliny, poziomki, a także arbuz są apetycznie różowe
-
Dżem agrestowy z miętą
08-08-2012 11:42To owoc nieco zapomniany - niesłusznie, bo potrafi być wyjątkowo wdzięczny! Do dżemu agrestowego dodaj miętę.
-
Dżem z czereśni z octem balsamicznym i pieprzem
13-07-2012 12:00Zaskakujące połączenie składników i absolutnie zniewalający smak. Wypróbuj koniecznie!
-
Herbata z bąbelkami
03-07-2012 12:00Tęczowe kolory, żelkowe kulki, kostki z galaretki, zaskakujące smaki - bubble tea w niczym nie przypomina herbaty, jaką zazwyczaj pijemy
-
Król Dawid na straganie
17-12-2009 01:00Jabłka, na które urywałam się po lekcjach do koleżanki Ani, były małe, kostropate i bladozielone. Ale na samo wspomnienie ich smaku i aromatu moje ślinianki szaleją
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory
-
Przepisy
-
Autorzy przepisów
-
Autorzy przepisów
-
Kontakt