W Polskę ze smakiem

Najciekawsze wydarzenia kulinarne

22 sierpnia, Poznań

Czas na szarlotkę

 

Szarlotka na kruchym cieście, jabłka z grzankami, normandzka tarta i ptasie gniazdo - to słodkości, które przygotują uczestnicy spotkania z Martą Piotrowską, szefową kawiarni i restauracji Republika Róż. Liczba miejsc ograniczona.

 

www.republikasloneczna.pl

25 sierpnia, Lidzbark Warmiński

Smak Warmii, Mazur i Powiśla

 

Regionalny finał konkursu na najlepszą lokalną potrawę i lokalny produkt. Do rywalizacji staną zawodowi kucharze i amatorzy dobrej kuchni, którzy z warmińskich i mazurskich produktów przygotują smaczne dania. Będą konkursy, pokazy gotowania i liczne degustacje.

 

www.warmia.mazury.pl

25 sierpnia, Kurów

XIII Biesiada Miodowa

 

Podlascy pszczelarze zapraszają smakoszy do spróbowania miodów pochodzących z obszaru zielonych płuc Polski. Odwiedzający Kurów będą mogli nabyć inne lokalne przysmaki: narwiańskie ogórki i kapustę, domowe wędliny, tradycyjne sery i pieczywo.

 

www.biesiadamiodowa.pl

25-26 sierpnia, Kraków

Małopolski Festiwal Smaku

 

Krakowski Kazimierz opanują producenci żywności, którzy rywalizowali w półfinałach 8. Małopolskiego Festiwalu Smaku. Zobaczymy m.in. 55 produktów i dań oferowanych przez zwycięzców kiermaszów w Oświęcimiu, Krakowie, Tarnowie, Wadowicach, Nowym Sączu, Nowym Targu i Miechowie.

 

www.malopolska.pl

26 sierpnia, Myszyniec

Miodobranie Kurpiowskie

 

Impreza promująca i kultywująca lokalne, niezwykle bogate tradycje i zwyczaje bartnicze. Na miejscu będzie można nabyć miód i jego przetwory, słodkie wypieki, pieczywo i kurpiowskie specjały.

 

www.rckkmyszyniec.pl

26 sierpnia, Jedlina-Zdrój

Dolnośląski Festiwal Zupy

 

Konkurs dla wszystkich znawców kuchni - amatorów i profesjonalistów - którzy potrafią przygotować pyszną zupę. Wszystkie naturalne składniki i przyprawy dozwolone, liczą się inwencja i oryginalny smak. Oceniać będzie jury, składające się z profesjonalnych kucharzy.

 

www.ckjedlina.pl

Copyright © Agora SA