Zeszyty z przepisami Jamiego Olivera co wtorek z "Wyborczą"

14, 21 oraz 28 października w "Wyborczej" znajdziesz wybrane przepisy z nowej książki najbardziej znanego kucharza na świecie, Jamiego Olivera. Wszystkie zeszyty w cenie gazety. Polecają "Palce lizać"

Tym razem Jamie Oliver skupił się na produktach, które są łatwo dostępne. Stworzył przepisy, które wykorzystasz do zrobienia szybkiego obiadu, jak i weekendowej uczty.

W pierwszej części znajdziesz niedrogie, ale efektowne dania z łatwo dostępnych produktów - drobiu i wieprzowiny. Drugi zeszyt to propozycja dla tych, którzy od mięsa wolą lekkie potrawy warzywne lub ryby. Zeszyt trzeci zawiera przepisy na dania z jagnięciny i wołowiny, które stają się coraz bardziej popularne w naszym kraju. Wszystkie zeszyty dodane jako bezpłatny dodatek do "Wyborczej"

Zeszyt 1 - 14 października 2014

Przepisy na dania z kurczaka i wieprzowiny, m.in. Klops wieprzowy z sosem i spaghetti oraz Zapiekanka z kurczaka "Bij i wiej".

Zeszyt 2 - 21 października 2014

Przepisy warzywne i rybne, m.in. Carbonara z wędzoną makrelą oraz Zupa z cukinii i chleba

Zeszyt 3 - 28 października 2014

Przepisy na dania z jagnięciny i wołowiny, m.in. Chrupiąca sałatka z jagnięciną i makaronem oraz Niedzielna pieczeń wołowa

"Ta książka nauczy cię przyrządzać smaczne, pożywne i niedrogie posiłki. Proponuję bogactwo smaków i kolorów, potrawy wprawiające w dobry nastrój i dające prawdziwą przyjemność Z jedzenia. Każde z dań ma korzystną cenę i jest tańsze niż przeciętna porcja na wynos. Pora na sprytne gotowanie!"- tak autor opisuje swoją najnowszą książkę kucharską "Gotuj sprytnie jak Jamie". Do kupienia w salonach Empik i innych dobrych księgarniach.

Copyright © Agora SA