Klopsiki rybne
Klopsiki rybne z krewetkami i ziołami są wyjątkowo smaczne i apetyczne. Zróbcie ich więcej, bo błyskawicznie znikają z półmiska.
Składniki:
200 g filetu z dorsza
8 krewetek
1 por
1 papryczka chilli
1 pęczek kolendry
3 limonki
1 jajko
sól, pieprz
2 łyżki sezamu
3-4 łyżki oliwy
Krok 1
Dorsza miksujemy w blenderze razem z obranymi krewetkami. Siekamy pora, chilli i kolendrę.
Krok 2
Posiekane składniki dodajemy do masy rybnej, skrapiamy sokiem z jednej limonki, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3
Mieszamy, zwilżonymi dłońmi formujemy kulki, lekko je spłaszczając.
Krok 4
Posypujemy sezamem i smażymy na oliwie, po 2 minuty z każdej strony. Podajemy z cząstkami limonki.
Klopsiki możemy też podać zawinięte w sałatę z kawałkami mango.
POPULARNE
NAJNOWSZE