(dla 2 osób)
250 g półtłustego twarogu
4 łyżki śmietany 18%
1/2 pęczka szczypiorku
kilka rzodkiewek
sól
pieprz
1 łyżeczka ziaren czerwonego pieprzu
Ser rozgniatamy widelcem razem ze śmietaną. Dodajemy posiekany szczypiorek i rzodkiewkę startą na tarce. Doprawiamy solą i pieprzem. Na samym końcu posypujemy ziarnami pieprzu (to przyprawa o bardziej słodkawym niż pikantnym smaku, nie musimy się obawiać, że serek będzie zbyt ostry).
Stolik śniadaniowy sosnowy ... | Dajar Pojemnik Śniadaniowy ... | Mila Kuferek śniadaniowy Me... |
Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? |
(dla 2 osób)
1 szklanka płatków owsianych
1 szklanka mleka
1 banan
3/4 szklanki brązowego cukru
W rondelku mieszamy płatki i mleko. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy 5 minut, mieszając. Na patelni karmelizujemy cukier z 2 łyżkami wody. Ostrożnie układamy banana pokrojonego w krążki. Poruszamy patelnią, aby kawałki banana pokryły się karmelem. Przekładamy owsiankę do miseczek, na wierzchu układamy banana i polewamy sosem.
Alessi Mała miseczka Colomb... | Leonardo Miseczka Optic 049441 | Haba Miseczka Księżniczka R... |
Sprawdź ceny ? | Porównaj ceny ? | Sprawdź ceny ? |