dla 1 osoby
250 ml gęstego naturalnego jogurtu
1 kiwi
kilka suszonych moreli
1 łyżka suszonych żurawin
1 łyżka posiekanych migdałów oraz orzechów laskowych
do polania miód
Mocno schłodzony jogurt przekładamy do miseczki. Dodajemy obrane i pokrojone kiwi, żurawinę oraz suszone morele, orzechy i migdały. Jogurt polewamy obficie miodem bezpośrednio przed podaniem.
Kubek informatyka - CZARNY | Kubek Muzyka | Kubek Trefl Sopot (KUBEK20) |
Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? |
1 łyżka cukru pudru
2,5 szklanki mąki pszennej
1 płaska łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
60 g suszonych żurawin
skórka otarta z 1/2 pomarańczy
1 szklanka mleka
30 g rozpuszczonego masła
Rozgrzewamy piekarnik do 220 st. C. Przesiewamy cukier puder, mąkę, proszek i sól. Mieszamy z żurawinami raz skórką pomarańczową. Łączymy zmlekiem i masłem. Szybko zagniatamy, po czym rozkładamy ciasto na blacie oprószonym mąką ? powinno mieć grubość 3 cm. Wycinamy szklanką bułeczki i układamy je na blasze wyściełanej pergaminem. Pieczemy 10 minut.
Curver Miska kuchenna kompl... | Rig-Tig Miska kuchenna 18 cm | Tadar Miska WYSOKA 75125 |
Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? |