duża cebula
opakowania mrożonego leczo
sól, pieprz
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
4 łyżki oliwy
2 jajka
Cebulę kroimy w grube plastry. Smażymy ją na oliwie w rondlu. Gdy się zeszkli, dodajemy mieloną paprykę, sól i pieprz. Dorzucamy opakowanie mrożonego leczo, dusimy 10 minut. Odstawiamy. Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Leczo przekładamy do kokilek. Na wierch wbijamy jajko. Posypujemy solą i pieprzem. Wstawiamy kokilki do piekarnika, zapiekamy, aż jajka się zetną ? 10-15 minut.
CHODZIEŻ Serwis obiadowy i ... | ĆMIELÓW Serwis obiadowy ROC... | THK serwis obiadowy Garden ... |
Sprawdź ceny > | Sprawdź ceny > | Sprawdź ceny > |
450 g fasolki szparagowej (może być mrożona)
1 łyżka oliwy
1/2 szklanki posiekanej szalotki
1 łyżka drobno posiekanego świeżego imbiru
1/2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy
sól
Fasolkę gotujemy do miękkości we wrzącej, lekko osolonej wodzie pod przykryciem. Gdy będzie miękka, odcedzamy i przekładamy do miski. W rondlu smażymy na oliwie szalotkę oraz imbir, po czym dodajemy do nich ugotowaną fasolkę oraz skórkę otartą z umytej i sparzonej pomarańczy.
Altom Valdinox Modern. Komp... | Komplet garnków Fissler Sna... | Zestaw Garnków Kolimax Prem... |
Sprawdź ceny > | Porównaj ceny > | Sprawdź ceny > |
Kruszonka:
2/3 szklanki mąki
2/3 szklanki wyłuskanych orzechów włoskich
1/2 szklanki brązowego cukru
6 łyżek masła + masło do formy
sól
cynamon
opakowanie mrożonej mieszanki owoców
2 łyżki cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Przygotuj kruszonkę. Orzechy siekamy na grubą kaszę. Mieszamy dłońmi wszystkie składniki kruszonki, rozcierając masło na lepiące się okruchy.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Owoce (nie rozmrażamy ich wcześniej) mieszamy z mąką ziemniaczaną i cukrem, wsypujemy na dno. Na wierzchu równą warstwą rozsypujemy kruszonkę. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Pieczemy 40 minut, aż wierzch będzie rumiany, a owoce będą bulgotać.
Da&Ga Naczynie do Zapiekani... | Kuchenprofi - Naczynie - Fo... | Roemertopf Naczynie do piec... |
Sprawdź ceny > | Sprawdź ceny > | Sprawdź ceny > |