500 g łososia ze skórą
10 łyżek sosu teriyaki
sól
łyżeczka cukru
pieprz
300 g makaronu ryżowego
garść zielonej fasolki szparagowej
kilka pomidorków koktajlowych
oliwa
Łososia dzielimy na cztery porcje, nacieramy 6 łyżkami sosu teriyaki, solą, cukrem i pieprzem. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Na ostatnią minutę gotowania wrzucamy do makaronu fasolkę i pomidorki. Na mocno rozgrzanej patelni smażymy łososia po 2 minuty z każdej strony. Makaron z warzywami odcedzamy i mieszamy z resztą sosu teriyaki, skrapiamy oliwą i podajemy z łososiem.
Ambition Serwis obiadowy Ve... | Tragar Serwis obiadowy 18/6... | Veroni OCTAGON Serwis obiad... |
Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? |
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 marchewki
1 mały por
2 łodygi selera naciowego
2-3 łyżki oliwy
1 l bulionu rybnego
sól
świeżo zmielony pieprz
1-2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
500 g filetów rybnych (może być łosoś)
garść rukoli
1-2 łyżki soku z cytryny
Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Pozostałe jarzyny myjemy, czyścimy i kroimy w słupki grubości zapałki. Podsmażamy wszystko na oliwie, wlewamy bulion rybny, solimy, oprószamy pieprzem i gotujemy pod przykryciem. Po 3-4 min zmniejszamy ogień. Dodajemy śmietanę. Filety kroimy na kawałki dł. 2-3 cm i gotujemy w bulionie na małym ogniu 3-5 min. Wsypujemy do zupy posiekaną rukolę i wlewamy sok z cytryny. Ostrożnie mieszamy, uważając, aby ryba się nie rozpadła.
HENDI WAZA NA ZUPĘ Z POKRYW... | LUBIANA Waza 270 Victoria 3830 | HENDI Waza na zupę DI DIM 3L |
Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? |
ząbek czosnku
szczypta soli
opakowanie twarożku kanapkowego naturalnego
3 łyżki drobno posiekanego koperku
12 plasterków wędzonego łososia
cytryna
kilka piórek koperku do dekoracji
Czosnek przeciskamy przez praskę i rozcieramy z solą. Twarożek mieszamy z czosnkiem i koperkiem, smarujemy nim plastry łososia. Każdy plasterek zwijamy w roladkę. Podajemy pokropione sokiem z cytryny i udekorowane koperkiem.
HENDI PÓŁMISEK JAPOŃSKI 783... | Tadar Półmisek GŁĘBOKI 7521... | Półmisek Queen Isabell |
Porównaj ceny ? | Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? |
3 duże pomidory
szalotka
olej do smażenia
skórka starta z 1/2 cytryny
1 gałązka świeżej kolendry
sól, pieprz
puszka sardynek w pomidorach
4 płaty ciasta filo
Pomidory obieramy, kroimy w kostkę. Siekamy szalotkę i szklimy na oleju, dodajemy skórkę z cytryny i pomidory. Kiedy zmiękną, dorzucamy poszatkowaną kolendrę i doprawiamy. Rozgniatamy widelcem sardynki. Płaty ciasta filo smarujemy olejem z sardynek. Na każdym kładziemy część rybnego farszu i zaginamy cztery rogi tak, by utworzyć gwiazdę. Układamy na blasze i pieczemy 7 minut w temp. 180°C. Podajemy ze schłodzonym purée z pomidorów.
Niecenzuralne Fartuszek Sex... | Niecenzuralne Fartuszek Sex... | Ministerstwogadzetów Fartus... |
Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? |
wędzona makrela
fenkuł
mała czerwona cebula
papryczka chilli
mały pęczek mięty
sparzona cytryna
100 ml jogurtu greckiego
sól, pieprz
oliwa
Mięso makreli oddzielamy od skóry i ości, rozdrabniamy palcami na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Fenkuła, cebulę, chilli oraz miętę drobno siekamy i dodajemy do makreli. Ścieramy skórkę z cytryny, z połowy wyciskamy też sok, mieszamy z jogurtem i łączymy z makrelą. Doprawiamy solą i pieprzem.
Camry CR 4211 | BOSCH MUM57830 | Kenwood FDM780BA |
Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? |