1 butelka cydru (400 ml)
2 łyżki brązowego cukru
kawałek kory cynamonu
2-3 łyżki żelatyny
1/2 jabłka pokrojonego w słupki
Cydr podgrzewamy z cukrem i korą cynamonu. Nie dopuszczamy do zagotowania. Zdejmujemy z ognia. Do gorącego płynu dodajemy żelatynę i mieszamy, aż się rozpuści. Gdy trochę przestygnie, dodajemy jabłka i czekamy, aż galaretka stężeje.
Ambition FUSION FRESH GREEN... | Emalia Margaretki 8 Elem. K... | Komplet garnków Rohe 252021... |
Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? |
1 butelka cydru (400 ml)
200 g brązowego cukru
5 goździków
kawałek kory cynamonu
sok z 1/2 cytryny
Cydr z cukrem, goździkami i cynamonem podgrzewamy w garnku. Mieszamy, aż cukier się rozpuści. Dodajemy sok z cytryny, zdejmujemy z ognia i studzimy. Usuwamy przyprawy, przelewając płyn przez sitko. Jeśli chcemy przygotować sorbety na patyczkach, wlewamy płyn do specjalnych pojemniczków na stelażu i wtykamy patyczki. Wstawiamy do zamrażarki. Jeśli chcemy serwować sorbety w gałkach, płyn wlewamy do miski i wstawiamy do zamrażarki, po godzinie wyjmujemy i dokładnie mieszamy. Czynność trzeba powtarzać co godzinę 6 razy. Zmrożoną masę nakładamy łyżką do lodów.
Klarstein Fruits-on-ice | LAGRANGE Urządzenie do sorbetów | AmEurop Barbie Maszyna do sorbetów |
Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? | Porównaj ceny ? |
8 liści bazylii
kostki lodu
40 ml burbon whisky
10 ml syropu z brązowego cukru (stężenie 2:1)
200 ml cydru
Bazylię wrzucamy do szklanki wypełnionej kostkami lodu, wlewamy whisky i syrop z cukru. Napój dopełniamy cydrem. Mieszamy, ozdabiamy liśćmi bazylii.
Przepisy: Meat Love
Zdjęcia: Piotr Haltof (3)
Koncepty zdjęć: Meat Love
Stylizacja: Renata Prandota-Prandecka/Meat Love
Produkcja: Agnieszka Wiewiórska/Meat Love
Black Red White Caipirinha ... | Dekoria Komplet szklanek do napojów | Glasmark Komplet 6 szklanek... |
Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? |