Składniki:
2 opakowania galaretki truskawkowej w proszku
1/2 opakowania (ok. 200 g) mrożonych truskawek (lub miseczka truskawek z kompotu)
1 małe opakowanie (ok. 200 g) truskawkowego serka homogenizowanego
150 ml śmietanki 30 proc.
2 łyżeczki cukru pudru
Galaretkę przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Na dnie miseczek ułóż rozmrożone truskawki (albo truskawki z kompotu), zostawiając kilka owoców do dekoracji. Zalej tężejącą galaretką i wstaw do lodówki na około 20 minut.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Gotową wymieszaj z serkiem i ułóż na galaretkach. Każdą miseczkę z deserem udekoruj cząsteczkami truskawek.
Carum Żelatyna Spożywcza 30g | Golden Cup Agar agar - natu... | MTS Agar naturalna żelatyna... |
Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? | Sprawdź ceny ? |
Składniki:
po 1 opakowaniu różnokolorowych galaretek w proszku
250 ml słodkiej śmietanki 30 proc.
1 łyżka cukru pudru
Każdą z galaretek oddzielnie rozpuść w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Gdy tylko zaczną lekko tężeć, przelej do płaskich naczyń i wstaw do lodówki.
Gotowe galaretki pokrój w jednakowej wielkości kosteczki. Ubij śmietanę i wciąż ubijając dodaj cukier puder.
Do pucharków wkładaj na przemian według uznania kolorowe kosteczki galaretek i ubitej śmietany. Podawaj od razu lub wstaw do lodówki, żeby bita śmietana się nie rozpuściła.
HENDI NABOJE DO BITEJ ŚMIET... | Hendi Syfon do bitej śmieta... | Hendi 589205 |
Porównaj ceny ? | Porównaj ceny ? | Porównaj ceny ? |
Składniki:
po 1 opakowaniu różnokolorowych galaretek w proszku
1 puszka (ok. 500 ml) niesłodzonego mleka skondensowanego
1 opakowanie(ok. 120 g) biszkoptów do wyłożenia tortownicy
owoce do dekoracji (np. ananasy lub brzoskwinie z puszki)
Każdą z galaretek oddzielnie rozpuść w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Tortownicę wyłóż folią aluminiową, na dnie ułóż biszkopty.
W wysokim naczyniu ubij mikserem połowę mleka skondensowanego (przez minutę ubijaj na niskich obrotach, przez następne 3 minuty na najwyższych). Do ubitego mleka dodawaj porcjami jedną z tężejących galaretek, ubijaj na najwyższych obrotach 2-3 minuty. Wyłóż masę do tortownicy na biszkopty i wstaw do lodówki na około 10 minut.
Pozostałe mleko ubij z następną tężejącą galaretką i gotową masę rozłóż na poprzedniej, ponownie wstaw tortownicę na kilka minut do lodówki.
Osączone i pokrojone owoce ułóż na wierzchu deseru, zalej trzecią galaretką i wstaw całość na godzinę do lodówki.
Pavoni Tortownica INFORMAMRS | BIRKMANN Tortownica SERCE 3... | RENBERG TORTOWNICA RB-3547 |
Sprawdź ceny ? | Porównaj ceny ? | Sprawdź ceny ? |
Składniki:
2 opakowania (200 g) homogenizowanych serków waniliowych
3 jajka
1 szklanka cukru pudru
1 kostka (200 g) masła
2 opakowania galaretki cytrynowej w proszku
2 opakowania galaretki brzoskwiniowej w proszku
1 duża puszka (ok. 800 g) brzoskwiń
Przygotuj galaretkę cytrynową używając połowy wody podanej w przepisie na opakowaniu. Jajka sparz, oddziel żółtka od białek.
Żółtka utrzyj mikserem z cukrem i nie przerywając ucierania dodawaj porcjami miękkie masło, a następnie serki homogenizowane.
Gdy galaretka zacznie tężeć, stopniowo dodaj ją do ucieranej masy. Na koniec do masy serowej delikatnie wmieszaj ubite na sztywno białka i przełóż do tortownicy (ok. 25 cm) wyłożonej folią aluminiową. Wstaw do lodówki, aby sernik stężał (ok. 20 minut)
Wyłóż na sitko brzoskwinie z puszki i dokładnie je odsącz. Przygotuj galaretkę brzoskwiniową używając połowy wody podanej w przepisie na opakowaniu (możesz użyć jeszcze mniej wody i uzupełnić płyn sokiem brzoskwiniowym z puszki - galaretki będą miały intensywniejszy smak owoców).
Pokrój brzoskwinie na grube plastry i ułóż je na schłodzonym serniku. Zalej wierzch tężejącą galaretką brzoskwiniową i wstaw na minimum pół godziny do lodówki.
ETA 0028 GRATUS | Bosch MUM 57860 | Severin KM 3890 |
Porównaj ceny ? | Porównaj ceny ? | Sprawdź ceny ? |