1/2 dojrzałego ananasa
1 mango
1 mały melon miodowy
1 szklanka soku pomarańczowego
pokruszony lód
Owoce obierz, miąższ podziel na części. Dodaj sok pomarańczowy, zmiksuj. Wymieszaj z pokruszonym lodem, rozlej do szklanek koktajlowych
![]() |
![]() |
![]() |
ADLER AD4107 | Bosch MES25C0 | Clatronic AE 3532 |
Porównaj ceny ? | Porównaj ceny ? | Porównaj ceny ? |
1/2 kg truskawek
1 l jogurtu naturalnego (kefiru, maślanki, zsiadłego mleka)
Truskawki umyj kilka zostaw do dekoracji, pozostałe odszypułkuj. Zmiksuj truskawki z mocno schłodzonym jogurtem (kefirem, maślanką lub zsiadłym mlekiem). Rozlej do szklanek, każdą udekoruj ćwiartkami truskawek z szypułkami.
3 dojrzałe brzoskwinie
1 szklanka soku ze świeżych pomarańczy
1/2 banana
1 szklanka zimnego mleka
listki melisy do dekoracji
Brzoskwinie (bez skóry) podziel na części. Zmiksuj z pokrojonym bananem, sokiem pomarańczowym i mlekiem. Rozlej do szklanek, udekoruj listkami melisy.
po 250 g malin, jagód, poziomek
1 l jogurtu naturalnego (kefiru, maślanki zsiadłego mleka)
kilka listków mięty do dekoracji
Owoce oczyść i umyj, kilka jagód, malin i poziomek zostaw do dekoracji. Resztę owoców zmiksuj z zimnym jogurtem (kefirem, maślanką, zsiadłym mlekiem. Rozlej do wysokich szklanek, udekoruj świeżymi owocami i listkami mięty.
4 dojrzałe kiwi
1 mały banan
1 i 1/2 szklanki zielonej herbaty
1 łyżka płynnego miodu
3/4 szklanki pokruszonego lodu
Owoce obierz, podziel na części, dodaj miód i ostudzoną herbatę, zmiksuj. Dodaj pokruszony lód, wymieszaj, rozlej do wysokich szklanek
Wykonanie i stylizacja Junona Lamcha-Grynberg, zdjęcia Alina Gajdamowicz