Nie zabrakło też kuchni na najwyższym poziomie. Podczas zawodów goście licznie odwiedzali namiot, gdzie mieściła się Restauracja Mistrzów. To nie tylko miejsce, ale również wydarzenie, które na dobre wpisało się już w kalendarz najciekawszych imprez kulinarnych. W tegorocznej odsłonie można było zobaczyć zespół najpopularniejszych polskich szefów kuchni. Każdego dnia jeden z nich proponował menu, a pozostali realizowali jego pomysły. Marek Widomski zaprezentował kuchnię Małopolski, Łukasz Pielak - Śląska, Grzegorz Łabuda - Pomorza, a Jarosław Uściński przygotował potrawy kurpiowskie. W niedzielę w trakcie wielkiego finału Restauracji Mistrzów szefem kuchni był Karol Okrasa prezentujący dania z Mazowsza.
Stare Jabłonki to wydarzenie wyjątkowe, podwójnie mistrzowskie. Mistrzowie kuchni gotowali dla mistrzów sportowych i dla wszystkich miłośników dobrej polskiej kuchni.
Stare Jabłonki znowu za rok. Zapraszamy