2 szklanki wiórków kokosowych zmielonych na mąkę w blenderze
szczypta soli (najlepiej celtyckiej lub himalajskiej)
3-4 łyżki syropu z agawy (nieweganie mogą użyć płynnego miodu)
sok i skórka otarta z 3 cytryn
1/4- 1/2 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego (na początku wlewamy mniej i sprawdzamy elastyczność masy)
Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Próbujemy. Możemy dodać więcej soku z cytryny lub syropu z agawy. Nabieramy trochę masy i formujemy małe kuleczki. Możemy je obtoczyć w mące kokosowej lub wiórkach. Kulki wkładamy na godzinę do lodówki. Można je tam przechowywać nawet tydzień. Ale kto by przechowywał, skoro są takie pyszne:)
Rada: Mąkę kokosową olej kokosowy można kupić w sklepach z ekologiczną żywnością.