Tym razem Jamie Oliver skupił się na produktach, które są łatwo dostępne. Stworzył przepisy, które wykorzystasz do zrobienia szybkiego obiadu, jak i weekendowej uczty.
W pierwszej części znajdziesz niedrogie, ale efektowne dania z łatwo dostępnych produktów - drobiu i wieprzowiny. Drugi zeszyt to propozycja dla tych, którzy od mięsa wolą lekkie potrawy warzywne lub ryby. Zeszyt trzeci zawiera przepisy na dania z jagnięciny i wołowiny, które stają się coraz bardziej popularne w naszym kraju. Wszystkie zeszyty dodane jako bezpłatny dodatek do "Wyborczej"
Zeszyt 1 - 14 października 2014
Przepisy na dania z kurczaka i wieprzowiny, m.in. Klops wieprzowy z sosem i spaghetti oraz Zapiekanka z kurczaka "Bij i wiej".
Zeszyt 2 - 21 października 2014
Przepisy warzywne i rybne, m.in. Carbonara z wędzoną makrelą oraz Zupa z cukinii i chleba
Zeszyt 3 - 28 października 2014
Przepisy na dania z jagnięciny i wołowiny, m.in. Chrupiąca sałatka z jagnięciną i makaronem oraz Niedzielna pieczeń wołowa
"Ta książka nauczy cię przyrządzać smaczne, pożywne i niedrogie posiłki. Proponuję bogactwo smaków i kolorów, potrawy wprawiające w dobry nastrój i dające prawdziwą przyjemność Z jedzenia. Każde z dań ma korzystną cenę i jest tańsze niż przeciętna porcja na wynos. Pora na sprytne gotowanie!"- tak autor opisuje swoją najnowszą książkę kucharską "Gotuj sprytnie jak Jamie". Do kupienia w salonach Empik i innych dobrych księgarniach.