Składniki: 200 g filetu z dorsza 8 krewetek 1 por 1 papryczka chilli 1 pęczek kolendry 3 limonki 1 jajko sól, pieprz 2 łyżki sezamu 3-4 łyżki oliwy
Krok 1 Dorsza miksujemy w blenderze razem z obranymi krewetkami. Siekamy pora, chilli i kolendrę.
Krok 2 Posiekane składniki dodajemy do masy rybnej, skrapiamy sokiem z jednej limonki, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3 Mieszamy, zwilżonymi dłońmi formujemy kulki, lekko je spłaszczając.
Krok 4 Posypujemy sezamem i smażymy na oliwie, po 2 minuty z każdej strony. Podajemy z cząstkami limonki. Klopsiki możemy też podać zawinięte w sałatę z kawałkami mango.
źródło: Okazje.info