10 ml creme de cassis (likier z czarnej porzeczki)
Wytrawny szampan
Wlej likier do podłużnego kieliszka do szampana (fletu) i powoli uzupełnij szampanem.
Świeży sok z brzoskwiń
Wytrawny szampan
Napełnij podłużny kieliszek (typu flet) do połowy sokiem z brzoskwiń, uzupełnij szampanem i wymieszaj. Ważne - oba składniki muszą być bardzo schłodzone.
Wytrawny szampan
25 ml brandy
kostka cukru
angostura
Skrop kostkę cukru angosturą i przełóż do podłużnego kieliszka do szampana (typu flet). Dodaj brandy a następnie delikatnie dopełnij kieliszek szampanem.
Wytrawny szampan
Świeży sok z pomarańczy
Napełnij podłużny kieliszek typu flet do połowy szampanem a następnie dopełnij sokiem pomarańczowym i delikatnie wymieszaj. Ważne - obydwa składniki muszą być bardzo schłodzone.
Wytrawny szampan
Świeży sok z pomarańczy
odrobina Curacao lub Grand Marnier
Napełnij podłużny kieliszek typu flet do połowy szampanem, dopełnij sokiem pomarańczowym, dodaj odrobinę likieru i delikatnie wymieszaj. Ważne - szampan i sok muszą być bardzo schłodzone.