Sałatka z kozim serem

Wiosna dotarła już do kuchni.

Składniki:

120 g serka koziego (rolady pleśniowej)

garść suszonej żurawiny

1 pomarańcza

pęczek rukoli

1/2 główki sałaty radicchio

1/2 główki sałaty lodowej lub 1 opakowanie gotowej mieszanki sałat

2 łyżki octu balsamicznego

1 łyżka oleju słonecznikowego

1 łyżka oliwy z oliwek

1 łyżeczka miodu

sól (opcjonalnie)

Pomarańczę obierz i pokrój na cząstki. Sałaty umyj i osusz. Wymieszaj ocet z olejem, oliwą i miodem, ewentualnie doprawić do smaku solą. Sałaty wyłóż na talerz, dodaj pokrojoną pomarańczę, pokrojony w plasterki ser kozi, posyp żurawiną i polej sosem.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.