3 duże zielone papryki przekrojone wzdłuż i oczyszczone z nasionek
2 czerstwe bułki kajzerki
oliwa do skropienia bułek
po 3/4 szklanki startej mozzarelli i posiekanych pomidorów bez skórki
1/3 szklanki gorącej wody
2 łyżki posiekanych czarnych oliwek
2 łyżki posiekanej cebuli
2 łyżki stopionego masła
1 łyżeczka listków oregano
1 posiekany ząbek
czosnku
sól
Bułki okrój ze skórki i pokrój w małą kostkę (5 mm). Skrop oliwą, rozsyp na blasze i upiecz w temperaturze 180 st. C. Zrumienione grzanki zdejmij z blachy i ostudź. Połącz grzanki z mozzarellą, pomidorami, oliwkami, cebulą, listkami oregano, czosnkiem i masłem. Dolej wodę, dopraw solą, wymieszaj. Połówki papryk napełnij przygotowanym farszem. Każdą ułóż na kawałku folii aluminiowej, brzegi folii pozaginaj tak, aby powstały miseczki otwarte u góry. Papryki w foliowych miseczkach ułóż na rozgrzanym grillu i piecz do miękkości (25-30 minut). W czasie ostatnich 10 minut grillowania przykryj każdą paprykę kawałkiem folii aluminiowej.
źródło: Okazje.info