przepis tygodnia
-
Faszerowane muszle
19-02-2018 12:10Włoski makaron conchiglioni jest idealny do zapiekania. Wypełniony gęstym i pożywnym farszem, idealnie nadaje się na obiad lub kolację.
-
Klasyczny chłodnik
10-07-2017 08:16Na gorące dni nie ma nic lepszego niż orzeźwiający i lekkostrawny chłodnik.
-
Pasztet z soczewicy
02-04-2017 08:12Kto powiedział, że pasztet zawsze musi być z mięsa? Pożywna i zdrowa soczewica wspaniale sprawdzi się jako główny składnik tej potrawy.
-
Sałatka Cezar z kurczakiem i pomidorkami
08-02-2017 12:12Słynna amerykańska sałatka to klasyczna propozycja, którą przyrządzicie szybko i łatwo.
-
Sernik z wiśniami
19-07-2016 12:20Delikatny, puszysty i słodki. Kwaskowy smak wiśni sprawia, że to ciasto idealne.
-
Krem z jarmużu
06-11-2013 12:18Rozgrzewająca zupa o aksamitnej konsystencji działa jak prawdziwy zastrzyk energii. Zwłaszcza, gdy coraz wcześniej robi się ciemno.
-
Co na lunch?
30-10-2013 12:18Pożywna sałatka sprawdza się w pracy jako przekąska dużo lepiej niż drożdżówka czy słodki batonik.
-
Tarta ze śliwkami i kruszonką
03-10-2013 14:06To ciepłe ciasto z lodami najbardziej smakuje latem. Kwaskowatość śliwek i chłodzący akcent idealnie orzeźwi w upalne dni
-
Płonące banany z sosem kawowo-rumowym
30-08-2013 14:10To bardzo efektowny deser. Już sama nazwa pobudza nie tylko apetyt, ale i ciekawość.
-
Placek z mięsem
23-07-2013 12:20Jeżeli nie masz pomysłu, co zrobić z pozostałymi po obiedzie resztkami pieczeni czy mięsa z rosołu, spróbuj przygotować tan placek. To danie niedrogie i pyszne.
-
Lody pistacjowe
21-06-2013 14:05Na letni deser nie ma nic lepszego niż lody.
-
Rabarbarowy placek z bezą
14-05-2013 08:15Spróbuj wiosennego ciasta z pierwszym rabarbarem.
-
Noworoczny pstrąg w tymianku
31-12-2012 16:00Nowy Rok powitajmy godnie, zwłaszcza na talerzu.
-
Blok czekoladowy
04-12-2012 08:00Prosty, smaczny, a co najważniejsze słodki pomysł na zimowy deser.
-
Słodko-gorzki dżem pomarańczowy
09-11-2012 12:00Domowy dżem to gwarancja smaku i jakości.
-
Chutney na dwa sposoby
04-10-2012 12:00Ten gesty sos sprawdzi się jako dodatek do mięs lub placków i naleśników.
-
Galaretka rozmarynowo-pomarańczowa
03-10-2012 14:00Spróbuj tego połączenia smaków. Delikatna, słodko-kwaśna pomarańcza i charakterny rozmaryn
-
Torcik orzechowy
02-10-2012 12:00Orzechy i lekki kakaowy krem to idealne połączenie, które osłodzi chłodny zimowy dzień.
-
Wuzetka warszawska
21-09-2012 12:00Wuzetka, kultowe ciasto PRL-u, dziś wciąż smakuje tak dobrze, jak przed laty.
-
Czatnej cebulowy z rodzynkami
03-09-2012 12:00Cebula na słodko? Czemu nie!
-
Marynowane gruszki
16-08-2012 08:50Gruszki są doskonałe nie tylko na słodko! Idealnie smakują też w ostrej octowej wersji - jako dodatek do mięs.
-
Dżem agrestowy z miętą
08-08-2012 11:42To owoc nieco zapomniany - niesłusznie, bo potrafi być wyjątkowo wdzięczny! Do dżemu agrestowego dodaj miętę.
-
Tortilla de patatas
07-08-2012 12:00To hiszpańska odmiana tortilli. W roli głównej występują ziemniaki i cebula, dzięki czemu jest niezwykle pożywna. Równie smaczna na ciepło i na zimno. Znakomita jako danie główne, lub pokrojona na kawałki, jako sycąca przekąska.
-
Brzoskwinie w syropie
03-08-2012 08:00Słodkie i aromatyczne. Przygotuj je już teraz, by cieszyć się nimi w zimowe dni
-
Tarta z porami
31-07-2012 12:00Pory są niedoceniane w naszej kuchni. A szkoda, bo dzięki nim można wyczarować naprawdę smaczną, prostą i tanią potrawę. Polecamy!
-
Grillowane faszerowane papryki
13-07-2012 15:30Sezon grillowy w pełni. Dziś proponujemy wyśmienite danie jarskie.
-
Dżem z czereśni z octem balsamicznym i pieprzem
13-07-2012 12:00Zaskakujące połączenie składników i absolutnie zniewalający smak. Wypróbuj koniecznie!
-
Konfitura truskawkowa z wanilią
09-07-2012 08:00Zatrzymaj smak truskawek na dłużej
-
Pankejki z syropem klonowym
19-06-2012 14:00Idealne na słodki początek dnia
-
Semifreddo z bezami i owocami
10-06-2012 08:00Oprócz pizzy i makaronów, Włosi dali światu jeszcze kilka wspaniałych deserów. Semifreddo, to mroźny smakołyk podobny do lodów.
-
Kanapka dla piłkarza
04-06-2012 08:00Club sandwich w wersji light to propozycja Tomasza Leśniaka, Szefa Kuchni Hotelu Sheraton w Krakowie, kucharza reprezentacji Polski w piłce nożnej
-
Panna cotta z galaretką i brzoskwiniami
02-04-2012 08:00Ten włoski deser idealnie pasuje na nasz wielkanocny stół
-
Kanapka z twarożkiem
11-03-2012 08:00Na zdrowy początek dnia
-
Sandacz faszerowany
21-06-2011 17:04W tym tygodniu proponujemy szlachetnego sandacza - idealny pomysł na letni, niedzielny obiad
-
Sałatka z bobu i kaparów
07-06-2011 15:10Kiedy na straganach pojawia się bób, wiadomo, że zaczyna się lato.
-
Szparagi z sosem czosnkowym
24-05-2011 15:02Ciesz się sezonem na szparagi!
-
Sałatka z kozim serem
23-04-2011 11:05Wiosna dotarła już do kuchni.
-
Pasztet świąteczny
19-04-2011 16:21Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć pasztetu, najlepiej zrobionego domowym sposobem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory
-
Przepisy
-
Autorzy przepisów
-
Autorzy przepisów
-
Kontakt