robert sowa

  • Dania z piwem i do piwa

    11-05-2018 12:10Robert Sowa

    Dodając piwo do potraw, otrzymujemy zaskakującą mieszkankę smaków. Gorzki smak piwa świetnie łączy się ze słodkimi warzywami, takimi jak marchewka czy cebula, choć dobrze komponuje się też z miodem. Piwo to idealny dodatek do mięs. Zmiękcza je i sprawia, że stają się bardziej soczyste. Sprawdzi się też jako składnik wszelkich marynat i sosów

    »

    Skomentuj (13)
  • Oscarowa kuchnia

    04-03-2018 12:15Robert Sowa, Jerzy Pasikowski, Adam Chrząstowski, Joseph Józek Seelesto, Konrad Birek

    Oscary otrzymują... Tak można by zapowiedzieć pojawienie się dzisiejszych dań. Zostały dedykowane wybitnym aktorom filmowym i podane na gorąco, tuż przed wręczeniem tegorocznych Oscarów. Dla gwiazd gotują szefowie kuchni.

  • Z piwem i do piwa

    27-10-2017 08:05Robert Sowa

    Piwo ma nie tylko niezastąpiony smak, działa też pozytywnie na nasze zdrowie. Gdy dodamy je do potraw, spraw, że mięso stanie się bardziej soczyste i nabierze specyficznego aromatu.

  • Smacznego Nowego Roku

    01-01-2017 09:06Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Karol Okrasa

    Ta wyjątkowa noc potrzebuje odpowiedniej oprawy, także kulinarnej. Niezależnie od tego, czy Nowy Rok powitasz na hucznej imprezie, czy domowym zaciszu, najlepiej sprawdzą się przekąski. Pięknie podane, wytworne, oryginalne - ale przede wszystkim pyszne, lekkie i na jeden kęs.

  • 19 potraw z żurawinami

    25-11-2015 12:07Przepisy i wykonanie potraw Robert Sowa, zdjęcia Cranberry Marketing Committee

    Surowe owoce żurawin są zbyt kwaśne, by je jeść na surowo. Ale po przetworzeniu nie mają sobie równych.

  • Futbol od kuchni

    05-06-2012 08:00Małgorzata Olszewska

    W 1998 roku szef kuchni hotelu Sobieski, kibic Legii Warszawa i wielbiciel ligi angielskiej otrzymał propozycję gotowania dla reprezentacji Polski w piłce nożnej. Przez siedem lat Robert Sowa podróżował po świecie, dbając o żołądki zawodników