ryż
-
Risotto doskonałe
20-04-2018 08:05Tu podstawą jest przestrzeganie zasad. Ryż musi być okrągły, niepłukany - tylko taki ma odpowiednią kleistość. Najpierw go obsmażamy, potem stopniowo wchłonie płyny - koniecznie ciepłe! Inaczej ryż się zahartuje i risotto się nie uda.
-
Pełne smaku ziarenka ryżu
30-11-2017 08:45Idealnie łączą się z delikatnym mięsem i warzywami. Z ryżu można przyrządzić zapiekanki i sałatki. Ugotowany na sypko jest doskonałym dodatkiem do zup.
-
Limonkowy ryż basmati z groszkiem cukrowym
03-09-2014 16:37Basmati to najszlachetniejsza odmiana ryżu o cienkich, długich ziarnach. Ma charakterystyczny orzechowy smak i niezwykły aromat, które dobrze podkreśla świeża nuta limonki.
-
Wakacyjne smaki: egzotyczna Jamajka
26-07-2012 09:25Kuchnia Jamajki to połączenie smaków wszystkich narodów żyjących na tej tropikalnej wyspie, wpływów z Afryki, Europy i Azji. A umieszczone w herbie Jamajki słowa "z wielu narodów - jeden naród" podkreślają wielokulturowość tej wyspy. Państwa, które 6 sierpnia świętować będzie 50. rocznicę swojej niepodległości
-
Paella
25-07-2012 12:30Paella to jedno z najpopularniejszych dań jednogarnkowych w Hiszpanii. Jej przygotowanie wymaga trochę czasu, ale warto poczekać na efekt
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory
-
Przepisy
-
Autorzy przepisów
-
Autorzy przepisów
-
Kontakt