spaghetti
-
Makaron. To lubię!
16-05-2018 12:05Uwielbiam makarony, za prostotę ich przygotowania, za niesamowite efekty przy użyciu najprostszych składników i za to, że można je zrobić w bardzo krótkim czasie. Najważniejsze jest jednak to, że przepadają za nimi niemal wszystkie dzieci...
-
Co zjeść po pracy?
07-05-2018 12:18Dłuższe jasne wieczory sprawiają, że mamy więcej czasu na kulinarne eksperymenty. Wieczorem, po pracy możemy przyrządzić oryginalne danie, zamiast kończyć dzień kanapką.
-
Zdrowe gotowanie
02-05-2018 08:20Rower, bieżnia, basen, taniec, zajęcia fitness... Jak powinna wyglądać nasza dieta, nie tylko wtedy gdy uprawiamy sport? Proponujemy kilka zdrowych dań głównych i przekąsek
-
Szybkie dania
17-04-2018 08:10Potrawy, na które dziś podaję przepisy - mówi Kurt Scheller - są możliwe do wykonania w dwadzieścia minut. Jest to fast food, czyli szybkie jedzenie, tyle że z lepszych produktów. Ja też czasem lubię zjeść coś typu fast food, ale niekoniecznie musi to być hamburger czy kebab, które - różnej jakości - kupujemy na ulicy. Jeśli do przygotowania takich szybkich dań użyjemy dobrych produktów, fast food może być zdrowy i bardzo smaczny. Wypróbujcie więc fast food w moim rozumieniu.
-
Ulubione szybkie makarony
12-03-2018 12:15Spaghetti, bucatini, tagliatelle - każdy z nich będzie pyszny, jeśli ugotujesz go al dente. Wybór sosu zależy od Twojej inwencji i od tego, co akurat masz w lodówce.
-
Dania, które dodają energii
09-01-2018 12:15Koniec listopada to pora, kiedy energię musimy czerpać, skąd tylko się da. Białe talerze zastąpmy kolorową zastawą i podajmy na niej potrawy, które nastroją nas pozytywnie do świata.
-
Makaron na trzy sposoby
08-09-2015 12:30Są naprawdę proste w przygotowaniu. Szybkie spaghetti z pietruszką, gdy nie masz czasu, albo zapiekane rulony i muszle (w wersji z mięsem lub rybą), gdy czasu masz trochę więcej. Wybór należy do ciebie.
-
Kuchnia włoska
03-08-2015 08:10Pomysł na nieśpieszny obiad. Na przystawkę - aromatyczne oliwki, pierwsze danie - prosty makaron, drugie - duszone w piecu mięso, a na koniec deser na zimno. Z filiżanką prawdziwego włoskiego espresso
-
Jeszcze więcej żurawiny
11-09-2013 08:13Surowa jest okrutnie kwaśna. Za to suszoną mogłabym jeść garściami. Okazuje się, że można ją dodać do wielu potraw.
-
Gotujemy w restauracyjnej kuchni
30-11-2012 12:00Gościliśmy na warsztatach kulinarnych dla dzieci zorganizowanych przez hotel Hyatt Regency Warsaw organizowanych z okazji akcji ?For Kids, by Kids?, dzięki której mali goście współtworzyli restauracyjne menu dla dzieci
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory
-
Przepisy
-
Autorzy przepisów
-
Autorzy przepisów
-
Kontakt