zapiekanka
-
Zapiekanki na co dzień
19-07-2018 12:10Naprawdę niewiele trzeba, żeby z kilku składników powstało smaczne danie. Rumiana skórka i apetyczny zapach sprawiają, że zapiekanki cieszą się wzięciem w prawie każdym domu.
-
Wyrafinowane dania na weekend
29-06-2018 08:55Łosoś z makiem? Kto by pomyślał?! I właśnie o to chodzi! Żeby czasem zaskoczyć kulinarną fantazją, niecodziennym zestawieniem smaku i konsystencji potrawy. Wtedy nabieramy ochoty do odkrycia nowego smaku. A wraz z nią rośnie apetyt.
-
Odmieniamy znane dania
06-04-2018 08:10Znudziły wam się kotlety? Przygotujcie szaszłyki. Smak codziennej jarzynowej zmieńcie, dodając curry, a zamiast ziemniaczanego purée podajcie babeczki z cukinią. Taka odmiana to dobry sposób na pobudzenie apetytu.
-
Zapiekane kiełbaski z warzywami
21-02-2018 12:39Zapiekane kiełbaski z warzywami to potrawa, która smakiem przeniesie nas w letnie wieczory spędzone z przyjaciółmi przy grillu.
-
Menu dla znudzonych zimą
12-02-2018 12:05Smak, węch, dotyk i wzrok, a nawet słuch. Jemy wszystkimi zmysłami. Kolorowe potrawy nie tylko pobudzają apetyt i pięknie wyglądają na talerzu. Są również bardziej zdrowe niż monochromatyczne. Im więcej kolorów, tym więcej witamin!
-
Dania jednogarnkowe na rozgrzewkę
30-12-2017 08:20Zimno i szaro. Krótkie dni i długie wieczory. Warto spędzić je w kuchni, przygotowując ciepłe, pożywne posiłki. Idealnie w tej roli sprawdzają się dania jednogarnkowe. Są gęste, esencjonalne, aromatyczne i bardzo rozgrzewające.
-
Obiad na każdy apetyt
07-12-2017 08:10Niedzielę w domowych pieleszach umila pyszny obiad. Nęcący zapach zapiekającej się w piekarniku potrawy ściąga do kuchni domowników. Wszyscy robią się okrutnie głodni... Pora do stołu!
-
Pełne smaku ziarenka ryżu
30-11-2017 08:45Idealnie łączą się z delikatnym mięsem i warzywami. Z ryżu można przyrządzić zapiekanki i sałatki. Ugotowany na sypko jest doskonałym dodatkiem do zup.
-
Zapiekanka z kiełbasą i porami na cieście francuskim
09-11-2017 08:51Nie jest to najlżejsze danie, ale wyjątkowo dobre na jesienną aurę za oknem.
-
Sos beszamelowy bez tajemnic
02-11-2017 12:45Beszamel to podstawa wielu klasycznych potraw. Jest idealny do zapiekanek, potraw z mięsa i warzyw.
-
Obiad z pulpetami rybnymi po żydowsku
30-11-2016 12:03Kuchnia żydowska jest słynna na całym świecie. Wiele charakterystycznych dla niej potraw weszło na stałe także do kuchni polskiej: karp po żydowsku, chałka, maca czy pulpety rybne (gefilte fisz), na które przepis prezentujemy poniżej.
-
Ziemniaczane pokusy
16-09-2016 08:23Placki ziemniaczane, frytki, zapiekanki. Z ziemniaków można wyczarować naprawdę wiele, choć wydaje się, że to takie banalne warzywo.
-
Warzywa w wegańskim sosie serowym
05-11-2014 16:04Czy wiecie, że sos serowy, cenny dodatek do wielu potraw i zapiekanek, można zrobić bez grama sera? W wersji wegańskiej jego smak uzyskujemy dzięki składnikom, które z nabiałem nie mają nic wspólnego.
-
Kolacja dla dzieci
21-07-2014 12:20Moja babcia zawsze do kolacji dawała mi ciepłe mleko, twierdząc, że to najlepsza metoda na dobry sen.
-
Idealne śniadanie na chłodne poranki
18-09-2013 14:15Poranny głód warto zaspokoić czymś treściwym. Pożywne śniadanie to dobry początek dnia. Marco Luca Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, proponuje dania idealne na jesienne i zimowe poranki.
-
Poświąteczne rozmaitości
31-12-2012 11:30Z kawałka pieczonego indyka lub schabu, mięsa z rosołu, wędzonego boczku czy szynki przygotujesz pyszne i niedrogie dania
-
Na zimę - mrożonki!
27-12-2012 08:00Zimą nie kupię warzyw prosto z pola ani owoców prosto z krzaka. Deser z owoców leśnych w środku zimy? Zapiekanka warzywna? Nie ma problemu! Wystarczy zajrzeć do zamrażalnika i wyciągnąć torebkę z mrożonką
-
Raz, dwa, trzy... Parówki
18-05-2012 08:00Dzieciaki je uwielbiają. I nic dziwnego, bo dobra parówka nie jest zła, tylko trzeba kupować te dobre, czyli czytać informacje na opakowaniu i wybierać te z jak największą zawartością mięsa
-
Makarony orientalne
18-03-2010 08:38Coraz częściej na nasze stoły trafiają makarony zrobione z mąki ryżowej, soi lub kiełków fasoli mung. Makarony orientalne, które zyskują wciąż nowych fanów, mają wiele zalet: błyskawicznie się je przygotowuje, absorbują smaki sosów oraz przypraw i są lekkostrawne.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory
-
Przepisy
-
Autorzy przepisów
-
Autorzy przepisów
-
Kontakt