zrazy
-
Obiad ze zrazami, szparagami i jogurtowym deserem
27-06-2018 08:35Krucha cielęcina z domowymi kopytkami i lampką wina... Czy może być coś pyszniejszego?
-
Wykwintne dania mięsne
27-03-2018 08:07W czasie wielkanocnej uczty wszystkie potrawy muszą się godnie prezentować. Mięso także. Spójrzcie, jak pięknie można je podać.
-
Stolica od kuchni
28-02-2018 12:10Gdy zamówisz w restauracji befsztyk tatarski, na pewno będzie podany - oprócz cebuli i korniszonów - z sardynkami i surowym żółtkiem. Flaki dostaniesz zawsze z pulpetami. Na deser po prostu nie wypada ci wybrać nic innego niż legendarną wuzetkę. Przepisy kuchni warszawskiej prezentują Krzysztof Wojtal i Jerzy Pasikowski.
-
Zrazy po nelsońsku
30-11-2017 12:19Wieść gminna niesie, że XVIII- wieczny admirał Horatio Nelson opracowując plany wojenne, nic nie jadł. Zatroskany kucharz okrętowy przygotował nową potrawę, by zaintrygować admirała. Ta zaś podbiła jego serce. Może warto jej spróbować?
-
Obiad z roladą wołową, zupą pomidorową i pysznymi plackami
09-04-2017 12:40Dobrze jest czasem w kuchni poeksperymentować, dobrze jest też poznawać nowe, nawet egzotyczne smaki. Jednak od czasu do czasu warto wrócić do tradycyjnych potraw polskiej kuchni.
-
Rolady wołowe z ogórkiem
02-01-2017 12:10Najpopularniejsze są z kiszonym ogórkiem i boczkiem, ale do farszu możesz dodać też inne składniki, np. podsmażaną cebulkę. Klasyczny zestaw to rolady, kluski śląskie i surówka z czerwonej kapusty
-
Zrazy zawijane
17-01-2014 09:15Każdy kiedyś jadł, ale mało kto robił. Najwyższa pora spróbować! To, wbrew pozorom, nie jest bardzo skomplikowane danie.
-
Zrazy zawijane
28-08-2012 12:00Wybierz dobrej jakości świeże mięso - to podstawa sukcesu. A potem wykaż się cierpliwością i spokojem, gdy będziesz mięso rozbijać tłuczkiem i później zwijać je z zawartością w ciasny rulon.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory
-
Przepisy
-
Autorzy przepisów
-
Autorzy przepisów
-
Kontakt