risotto
-
Szybki obiad
06-09-2018 08:36Jedną z ważnych umiejętności w kuchni jest sprytne gospodarowanie tym, co akurat mamy w lodówce. Ugotowane ziemniaki, kawałek piersi kurczaka czy ryba z wczorajszej kolacji mogą szybko przemienić się w nowe pyszne danie.
-
Risotto z kurkami
23-07-2018 08:15Risotto to danie na co dzień, szybkie, łatwe i praktyczne. Co ważne, przepis możesz modyfikować, dowolnie zmieniając dodatki, np. zamiast grzybów dodać cukinię, paprykę, kawałki mięsa itp. Podstawą jest ryż, cebula i bulion.
-
Risotto doskonałe
20-04-2018 08:05Tu podstawą jest przestrzeganie zasad. Ryż musi być okrągły, niepłukany - tylko taki ma odpowiednią kleistość. Najpierw go obsmażamy, potem stopniowo wchłonie płyny - koniecznie ciepłe! Inaczej ryż się zahartuje i risotto się nie uda.
-
Risotto na 3 sposoby
29-12-2017 11:55Aksamitna konsystencja tej potrawy urzeka nawet najbardziej wybredne podniebienia. Przygotowanie jej nie zabiera wbrew pozorom dużo czasu. Nie wahajmy się zatem zbyt długo i biegnijmy do sklepu po ryż arborio. Bez niego bowiem o risotcie nie może być mowy.
-
Dania z suszonymi grzybami
28-12-2017 12:42Sięgajmy po nie częściej, nie tylko wtedy, gdy przygotowujemy wigilijną ucztę. Przydają potrawom smaku i niezwykłego aromatu. Jeśli nie jesteśmy wytrawnymi grzybiarzami, kupujmy tylko te, które mają atest.
-
Na ciepło i na zimno zielony groszek
24-11-2017 08:05Dzisiaj w roli głównej, choć najczęściej bywa na drugim planie. Ceniony za bogactwo witamin i łatwość, z jaką można użyć go do potraw.
-
Dania jednogarnkowe
16-10-2017 12:05Gulasz, zapiekanka, risotto, duszone warzywa czy frittata. Proste, sycące potrawy, które nie wymagają dużych umiejętności kulinarnych. Składniki kroimy, podsmażamy, ucieramy, a na koniec wszystkie lądują w jednym garnku
-
Bobem lato się zaczyna
15-07-2016 08:15Świeży bób jest nie tylko pyszny i sycący, ale również niezwykle odżywczy. To idealna przekąska oraz składnik letnich dań
-
Risotto z podgrzybkami
27-03-2014 14:37Risotto to potrawa, której trudno sie oprzeć. Zwłaszcza jeśli użyjemy produktów najwyższej jakości i wykażemy się odrobiną cierpliwości. Risotto trzeba bowiem stale mieszać, dolewając partiami ciepły wywar z warzyw lub grzybów.
-
Risotto z grzybami
16-09-2013 08:15Zapaleni grzybiarze powinni spojrzeć przychylnie na tę potrawę. Grzyby w risotcie smakują bowiem wyśmienicie.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory
- Wirtualny alkomat
- Kalkulator opłacalności montażu instalacji LPG
- Mile na kilometry
- Kalkulator rozmiaru opon
- Kalkulator zużycia paliwa
- Kalkulator mocy
- Ile kalorii mają frytki?
- Przelicznik: centymetry (cm) i cale (in) na stopy (ft)
- Przelicz Nm na lb/ft i kGm
- Kalkulator mocy - przelicznik kW/KM. Sprawdź kalkulator online
- Kalkulator momentu obrotowego
-
Przepisy
-
Autorzy przepisów
-
Autorzy przepisów
-
Kontakt