ciasto
-
Grecja na Szczęśliwicach
05-11-2012 12:00Staram się uczyć moje dzieci nowych smaków: greckich, włoskich, tajskich... Tym razem Julka spałaszowała kalmary, a Wojtek spróbował musaki i greckiej pizzy.
-
Dyniowe szaleństwo
29-10-2012 08:00U nas dynia to jesienny numer jeden. Pierwszą zawsze przywozimy z Tusinka. Tym razem była naprawdę ogromna - ważyła prawie 7 kilo. Zastanawiacie się, co można zrobić z takim kolosem? Ja go upiekłam
-
Wuzetka warszawska
21-09-2012 12:00Wuzetka, kultowe ciasto PRL-u, dziś wciąż smakuje tak dobrze, jak przed laty.
-
Wakacyjne smaki: egzotyczna Jamajka
26-07-2012 09:25Kuchnia Jamajki to połączenie smaków wszystkich narodów żyjących na tej tropikalnej wyspie, wpływów z Afryki, Europy i Azji. A umieszczone w herbie Jamajki słowa "z wielu narodów - jeden naród" podkreślają wielokulturowość tej wyspy. Państwa, które 6 sierpnia świętować będzie 50. rocznicę swojej niepodległości
-
Wielkanocna babka drożdżowa
29-03-2012 08:00Tradycyjnie piecze się ją na święta, ale jest pyszna o każdej porze roku. Niektórym najlepiej smakuje kilka dni po upieczeniu, ale zwykle znika już pierwszego dnia
-
Panforte
08-12-2011 09:00To toskańskie ciasto bożonarodzeniowe idealnie sprawdzi się też podczas naszych polskich świąt. Jest chrupiące, pełne bakalii i bardzo sycące. W przewiewnym opakowaniu można przechowywać ja nawet kilka tygodni.
-
Pozdrowienia z wakacji
02-09-2011 15:00Na koniec sierpnia pojechaliśmy do Tusinka - gospodarstwa agroturystycznego. Po całym dniu zajęć, gdy dzieci zaprzyjaźniały się ze zwierzętami i przyrodą, a my jeździliśmy rowerami po okolicy, z wielką ochotą pałaszowaliśmy regionalne przysmaki przygotowane przez panią Danusię.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory
-
Przepisy
-
Autorzy przepisów
-
Autorzy przepisów
-
Kontakt